Φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμί: Γίνεται πολύ εύκολα: ανακατεύουμε ένα φακελάκι μαγιάς…

0
31

Φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμί: Γίνεται πολύ εύκολα: ανακατεύουμε ένα φακελάκι μαγιάς με χλιαρό νερό και ένα φλυτζάνι φρέσκο αλεύρι, και το αφήνουμε να φουσκώσει για μιά ώρα. Μετά το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι ή αλεύρια της αρεσκείας μας (3-4 φλυτζάνια), 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι θαλασσινό και χλιαρό νερό, και το αφήνουμε να φουσκώσει μερικές ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη και μια πετσέτα (η ζύμη να απλώνεται – να μην είναι σφιχτή). Μετά πλάθουμε τη ζύμη σς καρβέλι ή άλλα μικρότερα σε σχήματα, ακόμα και προσθέτοντας άλλα υλικά που προτιμάμε , όπως ελιές, καρύδια ρίγανη, κλπ.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για μιά ώρα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, ακουμπάμε σε ξύλινη τάβλα για μιά τουλάχιστον ώρα σκεπασμένο με πετσέτα. …👌




Source

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here